Korábbi Lord tagok: Mészáros Gábor

Mészáros Gábor zenész, zeneszerző, billentyűs

Lord: 1984-1987

lord-meszaros-gabor-billentyus2Mészáros Gábor zenész, zeneszerző, billentyűs,1968. augusztus 3-án Szombathelyen született, jelenleg is itt él és dolgozik.

A zenéléssel már nagyon korán elkezdett foglalkozni, mivel édesanyja pedagógus révén hamar felfedezte benne a zenei affinitást. Hat évesen zenei előkészítőbe járt az általános iskola mellett, ezután következett hét év a körmendi zeneiskolában, ahol Sabáli Lászlóné volt a szolfézstanára. 14 évesen megnyert egy szolfézsversenyt, ezért felvételi nélkül, az évfolyamában egyedüliként, bekerült a szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskolába.

A középiskola első évében alapította meg  az első együttesét Navis néven, amelynek tagjaival a Derkovitsi Ifjúsági Napokon léptek fel. Következő zenekara a Madam ahol Harangozó Gyula is játszott. Kezdeti zenei munkásságára nagy hatással volt Bon Jovi, Van Halen, a Scorpions, a Dokken, de „zenei mindenevő” volt (Nena, Kim Wilde, Abba, Boney M, Hungária, Edda).

1984-ben 15 évesen került a Lord zenekarba Török József (Juszuf) helyére, ahova egy újsághirdetésen keresztül jelentkezett.

„… érdekesség, hogy akkor Nádasdon laktunk, anyukám ott tanított, és amikor hétvégére hazamentem, a vasárnapi ebédnél említette meg, hogy látott valami újsághirdetést, de közben azt apám kidobta. Szóval  komoly kutatás folyt a kazánházban az elveszett újságért.. Így hát hétfőn bementem Vida Feri hangszerboltjába jelentkezni, kimentünk a próbaterembe, volt még pár jelentkező, akik már pénteken megkapták az anyagot, amit le kellett játszani (Lord-számok), nekem ugye nem volt erre idő, így hát Van Halen Jumpjával mutatkoztam be, ezek szerint sikeresen..” – mesélte nekem Gábor (2017)

A nevéhez fűződik az első Lord nagylemez hangszerelése, amely Ausztriában jelent meg Big City Lights címmel. A Lordban Erős Attila (gitár) volt alkotó és szerzőtársa. Az 1986-os, első magyarországi Lord kislemezen (Csakis a lényeg), a szintén 1986-os második kislemezen (Akarom őt) és az 1988-ban megjelent (Szemedben Csillagok) nagylemezen hallhatók közös szerzeményeik (Álmodom, Éjszakák, Fázom a szélben, Virágdal, Érezzél engem, Síri csend az éjjel).

Ott volt a budapesti MTK stadionban fellépő Rod Stewart koncerten, ahol a Lord mint előzenekar lépett fel. Részvételével forgatták az első Lord videoklipet Zaklatott fények címmel. 1987-ig tagja a zenekarnak, ahonnan Gidófalvy Attila érkezése miatt távozik.

1987-ben csatlakozik az S’top (Sárvári top) zenekarhoz, ahol Sipőcz Ernővel, Szántai Gyulával zenélnek együtt 4 évig. 1992-ben a szombathelyi Dózis együtteshez kerül 1996-ig. (A Dózis zenekarról itt a blogomon is olvashatsz)

Ezt követi a Spektrum és a Bianco báli zenekar, utóbbival közel fél évet tölt el Japánban. Ezután hosszabb időre visszavonul az aktív zenéléstől.

Majd 10 év után úgy érzi, zenélnie kell, így 2005-ben belép a Galaxy zenekarba, amelynek tagja 2017 februárjáig.

Mészáros Gábor a Galaxy zenekarral 2012-ben

Mészáros Gábor (balról a második zenész) a Galaxy zenekarral 2012-ben

Hangszerei

KORG Polysix, Poly-61, DW-6000, M1, 01/W, Triton, X3, Pa-500

Zenekarok

  • Navis (1983)
  • Madam (1984)
  • Lord (1984-1987)
  • S’top (1987-1991 Sipőcz Ernővel és Szántai Gyulával)
  • Dózis (1992-1996)
  • Galaxy (2005-2017)

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9sz%C3%A1ros_G%C3%A1bor_(zen%C3%A9sz)