Kézilabda: Grundfos Tatabánya KC – Telekom Veszprém 26:24 – 2018.10.17.

Tatabányán jártunk, hát megnéztük a Grundfos Tatabánya KC – Telekom Veszprém kézimeccset. Persze nem jó szó a „megnéztük” mert ha már ott vagyunk, akkor bizony szurkolunk. Mivel nem járunk férfi meccsekre rendszeresen, mondanám, hogy ilyenkor az ember az otthonához közelebbi csapatnak szurkol, vagy a „gyengébbnek”, de ez utóbbi most egyáltalán nem volt igaz.

grundfos-tatabanya-telekom-veszprem-26-24-sbs-2018-IMG_3969

Miután mindennel végeztünk, így hétköznap este, betámadtuk a jegypénztárt, mivel jegyet előre nem lehetett venni nekünk, csakis a mérkőzés napján, pénztárnyitáskor. Akkor is csak a kapu feletti állójegyekből akadt még pár darab 1000 forintért, szóval kösse fel a gatyáját aki ide „csak úgy” el akar jönni, mert egyáltalán nem biztos hogy bejut a közel 1000 fős csarnokba. A Földi Imre Sportcsarnok a Grundfos Tatabánya KC sportcsarnoka, amelyet 2007-ben újítottak fel. Miután megvolt a jegyünk, bandáztunk még egy rövidet, majd a meccs kezdete előtt 1 órával már a helyünkön álltunk, miközben mobilon folyamatosan figyeltük az Érdi lányok békéscsabai szereplését.

Az első furcsaság az a lazaság, amit a fiúk a pályán műveltek bevezetésként, focizgattak, passzolgattak, már-már azt hittük, nem is kézi meccs lesz itt. A helyünk is különlegesre sikerült, gyakorlatilag a kapu felett álltunk a nagy kijelző alatt, pontosan ott ahol a vezérszurkolók a dobosokkal együtt. Na jó helyünk lesz itt, mondtuk Tamással, úgysem szotyizni jöttünk, hanem keményen szurkolni, erősíteni a hazai tábort.

grundfos-tatabanya-telekom-veszprem-26-24-sbs-2018-IMG_3994

Hatalmas élmény volt ez a meccs (is), ahogy tombolt az egész csarnok, ahogy ugráltunk és örültünk minden gólnak. Mögöttünk kisiskolások álltak az asztalokon dudákkal a kezükben, nyomták Ők is rendesen. „Tatabánya, Tatabánya, Hejjj, Hejj”, „T-bánya, T-bánya” zengte a szurkolótábor amikor még csak döntetlen volt, de hamarosan a „Játszik a csapat”-ra váltottunk, hiszen a tatabányai Tigrisek átvették a vezetést, és önfeledten játszottak egészen a lefújás pillanatáig.

grundfos-tatabanya-telekom-veszprem-26-24-sbs-2018-img-02

Hatalmas csata, óriási győzelem volt a vége. Állva tapsolt és zengett az egész csarnok. Életre szóló élménnyel mehettünk haza.

„A Veszprém új edzője vállalta a felelősséget a történelmi, tatabányai zakóért” … „Ami azért nagyobb fajta szenzáció, mert a Veszprém a magyar bajnokságban egy 2002-es ceglédi döntetlen óta még csak pontot sem vesztett más csapat ellen, mint a Szeged.”

Galéria:

 

Szurkolói videók:

Tatabánya-Veszprém „Tatabánya-hejj-hejj” – 2018.10.17

Tatabánya-Veszprém „Játszik a csapat” 19-19-nél – sbs

Tatabánya-Veszprém – szurkolás – 2018.10.17. – sbs

Tatabánya-Veszprém 26-24 utolsó perc a táborból – 2018.10.17. – sbs