Napi Lordom: Lordjaink életútja

Nagy kalandba vágtam, amikor elhatároztam, hogy minden jelenlegi és volt Lord tagnak – akinek csak lehetséges – megírom a rövid, szakmai életrajzát. Nem kevesebben mint 23-an vannak Lordjaink🙂

Számomra, számunkra mindenki egyaránt fontos, aki egykor a Lord együttesben letette névjegyét, akár hosszabb, akár rövidebb távon is volt a zenekarban, hiszen nélkülük nem működhetett volna a Lord. Az életrajzok a zenei munkásságról szólnak, és archív könyvek, újságcikkek, interneten publikált cikkek, illetve szinte minden esetben személyes interjúk alapján készültek.

Természetesen a legfőbb célom, hogy minden zenész életrajza minél több rockzene szerető emberhez, rajongóhoz, ismerőshöz, családtaghoz eljusson, ezért akiknél ez lehetséges. Ezzel párhuzamosan készülnek el a zenészek Wikipédia oldalai is. A Wikipédia oldalak további lexikális adatokkal is lehetnek még bővítve, amiket itt nem találsz meg: hangszerek, zenekari listák, albumok, források, jegyzetek, ezért ha (téged is) minden érdekel, érdemes oda is ellátogatnod, a linkek az életrajzok alatt találhatók. Külön öröm számomra hogy 2017-ben a Pápai Játékfesztivál keretein belül megrendezésre került Lord emlék kiállításhoz már felhasználásra is kerültek az életrajzok.

Csak kattints a nevekre és már olvashatsz is:

A Lordok életrajzai:

A Lord dalszövegírója

  • Balogh József – dalszövegíró (1981-2011) költő-tanár († 2011)

A korábbi Lordok életrajzai:

A Lordok tablója

Lordok 1972 -2021